Norge er et land som er rik på vakker natur. Det finnes både dype fjorder, ruvende fjell, dype skoger, forblåste tundraer og blomstrende enger. I tillegg er det mulig å oppleve fantastiske naturfenomener som det magiske nordlyset, så vel som å se på de fascinerende isbreene. Enten du liker deg best på sjøen, i luften eller på land – så har den norske naturen noe å tilby deg.

Vi skal her se litt nærmere på noen av de vakreste stedene i Norge. Dette er steder som kan by på noe ekstraordinært som du ikke vil finne noen annen plass i hele verden. Ingen steder er helt like, og du kan være sikker på at du vil sitte igjen med mange gode minner etter å ha besøkt noen av landets vakreste attraksjoner.

Nærøyfjorden – på UNESCOs verdensarvliste

Norge har mange vakre fjorder, og flere av verdens lengste også. Norges lengste fjord – Sognefjorden – strekker seg hele 205 kilometer inn i landet, og har flere såkalte fjordarmer. Nærøyfjorden er en av Aurlandsfjordens armer, og Aurlandsfjorden er igjen en arm av Sognefjorden. Dette høres kanskje innviklet ut, men det har ingen betydning. Det viktige er at Nærøyfjorden er en opplevelse du ikke kan gå glipp av.

Med sitt krystallklare blå vann og rike dyreliv, og vakre omgivelser med stupbratte fjell og grønne enger, er Nærøyfjorden å finne på UNESCOs verdensarvliste. Fjorden har også vært inspirasjonskilde for den populære Disney-filmen Frost. Du kan oppleve denne vakre fjorden på flere måter, men det mest populære alternativet er nok å bli med på en guidet båttur. Da får du også vite mer spennende informasjon om fjorden.

Galdhøpiggen – flere tusen meter over havnivå

Norges, Nord-Europas og Skandinavias høyeste fjell er Galdhøpiggen. Dette spektakulære fjellet strekker seg hele 2468,8 meter over havet. Å bestige dette fjellet er ikke en vanlig «søndagstur», men om du først når toppen kan du forvente en fantastisk utsikt over store deler av landet. Dette fjellet befinner seg i Jotunheimen, og ble første gang besteget i 1850 av tre turglade nordmenn. Siden den gang har flere fulgt deres fotspor.

Selve platået til fjellet er omtrent 2000 meter over havet, men fjellet har også en «pigg» som strekker seg ytterligere 420 meter opp i luften. Galdhøpiggen fikk sin spektakulære form under istiden, da enorme isbreer formet landskapet. De vanligste målene som besøkes på Galdhøpiggen er Juvasshytta som er 1841 meter over havet, og Spiterstulen som er 1104 meter over havet. Uansett mål, du kan forvente en fantastisk turopplevelse.