Jeg har alltid vært glad i musikk. Allerede i ung alder lyttet jeg ivrig til musikk fra bestefars platespiller, og jeg husker enda hvor fascinert jeg var av de ulike instrumentene som kunne høres i låtene. I dag er jeg om mulig en enda ivrigere musikklytter enn hva jeg var den gang. Den eneste forskjellen er at i dag har jeg utviklet en egen musikksmak.

Jeg lytter ikke på hva som helst, og at musikken er av høy kvalitet er svært viktig for meg. På spillelisten min finnes det mange spennende og fantastiske låter produsert av flere dyktige band. Jeg skal her introdusere deg for et par av mine absolutte favoritter, og håper du lar deg inspirere av musikksmaken min. Kanskje dette blir dine favorittband også, en dag?

Arcturus – metal på sitt beste

Det norske bandet Arcturus var aktive fra 1897–2007, og har produsert utrolig mange flotte låter i sjangeren avant-garde metal, også kjent som symfonisk black metal eller ekstrem metal. Bandet har hatt et par utbytter av medlemmene underveis, men jeg kan nevne at blant andre Carl August Tidemann, Steinar «Sverd» Johnsen, Knut Magne Valle og Kristoffer «Garm» Rygg har vært med å forme dette bandet.

Bandet kan skilte med en rekke spennende album, som Aspera Hiems Symfonia, La Masquerade Infernale, Disguised Masters, The Sham Mirrors og Sideshow Symphonies. Min personlige favoritt er The Sham Mirrors, som er bandets tredje album. Jeg hører mest på låtene «Radical Cut», «Kinetic», «Nightmare Heaven» og «Collapse Generation», som er noen fantastiske låter jeg vil anbefale enhver metal-tilhenger å høre på. Dette er fantastisk musikk!

Skambankt

En annen norsk favoritt er bandet Skambankt, som produserer musikk i sjangeren hardrock. Bandet var aktivt fra 1994–1995, før de hadde en lang pause og igjen ble aktive i 2003. Kjente medlemmer fra dette bandet er Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe, Jonny Engelsvoll, Børge Sageng Henriksen og Tollak Friestad. En gjeng fantastiske musikere, som kan by på rockemusikk i verdensklasse (etter min mening).

Skambankt kommer fra Jæren i Rogaland, og du kjenner kanskje igjen Terje Winterstø som gitaristen i bandet Kaizers Orchestra. Skambankt ble utrolig nok til ved tilfeldigheter, da en gjeng menn slo seg sammen for å steppe inn for et band som måtte avlyse en avtalt spillejobb. Siden den gang har bandet kommet ut med fem album, og deres sjette album ventes i 2018.