Jeg er en student, bosatt i Oslo. Jeg studerer til daglig musikkvitenskap på Universitetet i Oslo (UiO). Dette er et givende studium på mange måter, og gir meg svært mye inspirasjon som jeg håper jeg kan få dele med deg som leser denne bloggen. Musikk er ikke bare musikk. Musikk er en måte å kommunisere på, og en måte å inspirere på.

Musikk kan være så mangt. Du kan høre musikk uten instrumenter, altså bare synging – også kjent som «a cappella». Det finnes også musikk med trommer, fløyter, gitarer og lignende. Musikk er så mangt. Jeg skal nå fortelle litt mer om hvordan det er å studere bachelorgrad i musikkvitenskap, og hva dette studiet innebærer. Kanskje jeg kan inspirere deg til å studere det samme?

Hva går musikkvitenskap-studiet ut på?

Jeg har lært masse spennende på dette studiet. Emner som gjennomgås er blant annet hvordan strømmetjenester påvirker vår lytting på musikk, hvordan bevegelser til musikk påvirker lytteren, så vel som viktigheten av kjennskap til musikkens historie. Jeg har også lært om musikkens påvirkningskraft når det kommer til menneskets følelser eller sinnsstemning. Det er med andre ord et innholdsrikt studie, der jeg lærer om flere aspekter rundt musikk.

Praksis og teori går også hånd i hånd på dette studiet, noe som passer fint for meg som kan bli lei av å kun lese og ha teoretiske øvelser. Jeg har fått en forståelse av musikkens plass i samfunnet, og hvordan den brukes til å formidle et budskap til lytterne. Den praktiske biten av studiet lærer meg å benytte ulike instrumenter, improvisere og produsere musikk.

Hvorfor velge dette studiet?

Dette er et variert studie, selv om det kanskje ikke høres slik ut. Flere ulike musikksjangre står på agendaen, og du studerer nærmest med plekteret i den ene hånden og boken i den andre. Det er også spennende at du kan benytte universitetets egne musikkteknologi-lab, så vel som et eget studio for innspilling av musikk. Du kan til og med bidra til å lage et nytt instrument!

Dette er et morsomt og variert studie, som byr på mange musikalske muligheter. Det passer perfekt for deg som er nysgjerrig på musikkens bakgrunn, påvirkningskraft og funksjon. På bloggen min kan du lese om min hverdag som student på universitetet, og mine mange musikalske eventyr. Musikken har ingen grenser, og mulighetene er endeløse. Jeg håper du vil la deg inspirere av hverdagen min.